ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ SCA COFFEE SKILLS

ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ SCA COFFEE SKILLS

28 January 2020
Events

BARISTA SKILLS


Η ενότητα «Δεξιότητες barista» αφορούν όσους επικεντρώνονται στις κύριες δεξιότητες που απαιτούνται για τη ρύθμιση του μύλου άλεσης, την παρασκευή espresso, cappuccino & της τεχνικής του latte art.
Μερικά από τα θέματα που αναλύονται: Ιδανική δοσομέτρηση εντός του φίλτρου σε γραμμάρια, ισότιμη κατανομή του καφέ μέσα στο φίλτρο & κάθετο tamping, τι είναι το channeling και που οφείλεται, τύποι εκχύλισης, ποια είναι η κατάλληλη χρήση του βραστήρα, παραλλαγές Espresso, μέθοδοι συντήρησης του καφέ, καθαρισμός και συντήρηση του εξοπλισμού μύλο – μηχανή, ανάλυση της δομής των κόκκων, κοκκομετρία με το RO-TAP, η σημασία των μικρό-σωματιδίων κατά την άλεση, ο ρόλος των αρωμάτων και η συμμετοχή τους, σωστό άλεσμα καφέ που ταιριάζει με το χρόνο εκχύλισης, σωστή αναλογία ΝΕΡΟ–ΚΑΦΕ, ανάλυση στις κλίμακες καφέ espresso & φίλτρου, καλή ποιότητα νερού, χρόνος επαφής, καταγραφή του προφίλ σε κλίμακα, θερμοκρασία νερού, στροβιλισμός ή προφίλ πίεσης, τι είναι τα refractometers και γιατί τα χρησιμοποιούμε.

Η ενότητα «BARISTA SKILLS» διδάσκεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα:
Βασικό (Foundation)
Ενδιάμεσο (Intermediate)
Επαγγελματικό (Professional)

BREWING


Στο σεμινάριο Brewing θα διδαχθείτε θεωρητικά & τεχνικά πως θα αποσπάσετε μέσω της σωστής διαδικασίας, το καλύτερο αποτέλεσμα από τις διάφορες μεθόδους παρασκευής καφέ, από επαγγελματικές μηχανές φίλτρου, chemex, dripper, aeropress, syphon, French press, κ.ά. Επιπλέον, θα μάθετε πως αναλύεται το προφίλ άλεσης, πως συνδέεται η άλεση ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής σας και πως μπορεί να μετρηθεί επιστημονικά η δύναμη του καφέ και το διάγραμμα της εκχύλιση ενός καφέ. Αναλύονται όλοι οι παράγοντες εκχύλισης: ποιότητα νερού, αναλογία νερό-καφέ, στόχος κλίμακας strength & extraction, βαθμός άλεσης σε σχέση με το χρόνο, θερμοκρασία νερού, pH, παλμό, χρόνος επαφής νερό-καφέ, στροβιλισμός, σωστή χρήση φίλτρων, συντήρηση, χρόνος σερβιρίσματος.

Η ενότητα «BREWING» διδάσκεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα:
Βασικό (Foundation)
Ενδιάμεσο (Intermediate)
Επαγγελματικό
(Professional)

Χώρος διεξαγωγής: Εκπαιδευτικό κέντρο Mitsios Trading Ltd, Τεύκρου Ανθία 70, Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου,2540 Λευκωσία - Κύπρος.

Ώρες προγράμματος:

28/01 BARISTA SKILLS FOUNDATION
ΩΡΕΣ: 10:00π.μ.-19:00μ.μ.
29/01 BREWING FOUNDATION
ΩΡΕΣ: 10:00π.μ.-16:00μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης επισκεφθείτε τη σελίδα:

https://mailchi.mp/coffeelovers.gr/barista-brewing-foundation?fbclid=IwAR0SKfEAJyUDf-asThXoJkEW0WCkH1n9HyxmfC5DTKlQ4jQycYWGXFwuML0